maanantai 12. syyskuuta 2016

Katja: Labbikset vesipelastaa!

Mitä kuului vepe kesään? No treenejä ja kokeita tietty. Tavoitteiden saavuttamisia ja niiden ylittämisiä toisten osalta! Tälle kesälle oli tavoitteet vepessä Pommacille nousu avoimeen luokkaan ja Qelmille vain hauskanpitoa.

Videopätkää VaVin treeneistä.

Pommacin ensimmäinen kesän vepekoe alokasluokassa meni poskelleen, kun alettiin kikkailla treeneissä liian vaikeita juttuja juuri ennen koetta ja viennissä tuli epävarmuus eikä se onnistunut lainkaan. Palasimme sorvin ääreen harjoittelemaan ja seuraavassa kokeessa 7.7 tuli ALO1 tulos pistein 97. Sitten osallistuimme 7.8 kokeeseen ja sieltä tuli toinen ALO1 tulos pistein täydet 100! Avointa luokkaa kokeiltiin yhden kokeen verran, muista liikkeistä täydet 25p, mutta viennissä Pommac ei irrottanut otetta pelastusliiveistä, jotka oli arvottu päivän vientiesineeksi, joten vienti nollille. Tarkoitus ei ollut edes osallistua, eikä juuri ehditty noita avon liikkeitäkään treenata ennen koetta. Hyvin kyllä Pommac teki siihen nähden :). Ensi vuoden alussa muuttuvat vepesäännöt, joten ensi kesänä sitten jatketaan uusilla liikkeillä.

Ja sitten se Qelmi, musta apinalapseni! Qelmille tosiaan kesän tavoite treeneissä oli vaan pitää hauskaa. Edellisen syksyn sove meni läpi vaikka vienti ei onnistunutkaan. No sitäpä samaa harjoiteltiin tämäkin kesä ja loppukesästä alkoi sujua, kun löydettiin Qelmille toimivat palkkiot ja tavat palkata. Ilmoitin sen sitten tuplakokeeseen 20. ja 21.8 alokasluokkaan. No mitä tekee Qelmi, ottaa lauantaina täydet 100p ja ALO1 tuloksen ja sunnuntaina 99p ja toisen ALO1 tuloksen ja siirtyy avoimeen luokkaan :D. On se melkoinen kakara!
 Voittajan on helppo olla vakava.
Kuva: Hanna Riipinen.

Katja: Qelmi luonnetestissä

Lupasin viime kesänä testata Qelmin luonnetta virallisessa luonnetestissä, kun helmikuun lopussa Qelmi täytti 2-vuotta. 6.8 järjestettiin sopivasti Somerolla testi, johon päästiin mukaan. Tuomareina olivat Jorma Lankinen ja Sirpa Heilä. Pisteitä tuli lopulta huimat 203!
Pisteiden jakautumisen osa-alueittain näkee koiranetistä Qelmi LT. Aikalailla omat päätelmäni Qelmin luonteesta pitivät paikkaansa, kohtuullisen kova. Tuomarin kommentit olivat myös varsin omaa näkemystäni tukevia.
Testi löytyy myös videoituna. Oli taas oikein mielenkiintoinen kokemus, Qelmin mielestä tosi kivoja tehtäviä :D

Muutama kuva testistä.



Katja: Qelmin agility kuulumisia tältä vuodelta

Johan on vierähtänyt aikaa kirjoittelusta! Se ei tarkoita ettei mitään olisi tapahtunut vaan ehkä juurikin päinvastoin :D. Tässä Qelmin agility kuulumiset tältä vuodelta.

Qelmi ja Salon Koirahallin ryhmissä treenaavat Karda ja Leevi aloittivat kaikki samoista kisoista 16.1 agilityuransa. Ihan ei mennyt kaikki putkeen, eniten jännitti pysytäänkö Qelmin kanssa edes samalla radalla ja lopulta radan ainoaksi virheeksi tuli ensimmäisen riman pudotus!

Helmikuun 13. päivä kisattiin TSAU:lla ja siellä sitten tuli oikeinkin hieno nollarata ja eka luva Qelmille!

Helmikuun lopussa me kisailtiin ATT:llä ja siitä tämä video, Qelmi sosiaalisena poikana kävi vähän koittamassa tuomarin polvien joustoa :D. Onhan se melkonen vilpertti!

17.4 kisattiin taas ATT:llä ja sieltä toinen luva. Tämän jälkeen sitten kasvatettiinkin merkittävästi hylly tilastoja. Koska lahjattomat treenaa ei pätenyt meillä, tuli takapakkia keppiosaamisessa, treenien jäädessä liian vähiin. Serti ykkösistä napsahti sitten Lohjan kisoista 14.8 (tästä radasta ei ole videota). Nyt 2-luokassa ei tälle vuodelle ole mitään tavoitteita. Haaveissa siintää juoksukontaktien opettaminen Qelmille. Aika näyttää mitä siitä projektista tulee :D

Sertiruusuke poseeraus :D